Moda

2016 Kış Modası

2016 modası geçen yıldan çok büyük farklılıklar içermiyor. Aslında moda dünyası minimalizm ile gösteriş arasında bir yerlerde yeni bir arayış içinde ve yeniyi üretirken de eskiden ilham alma geleneğini bir türlü bırakamıyor. Yine de bu yıl, kaşmirler, viniller, renkli leoparlar ve galaktik ışıltılarla yenilikler bulmak mümkün.

Vinil modası

2016-vinil-modasi

Vinil sever misiniz? Açıkçası çok cesur, çok fazla… Ama ilginç bir şekilde 80’lerdeki tahtına oturmayı başaracak gibi duruyor. Siyah vinil bu yıl moda gösterilerinde çok yer aldı. Yakında sokaklara taşar.

Renkli leopar desen modası

renkli-leopar-modasiLeopar modasının geçmeyeceğine iyice emin olduktan sonra neden farklı renklerini de yapmayalım dediler. İyi de ettiler aslında çünkü leopar deseninin özellikle mavi tonlardaki duruşu göz alıcı. İki örnekte de koza mantolara başarılı bir şekilde adapte edildiğini görebiliyoruz. Koza mantonun zamansızlığı ile renkli leopar desenin trendy duruşu karşıtların enfes bir bileşimi gibi.

Biker mont 80’ler tarzında2016-modasi-biker-mont

Stilika’nın en çok okunan yazılarındandır biker mont. Ayrıca bu satırların yazarı da çok sever kendilerini. Bu yıl biker montlar genişleyen yakalar ve vatkalarla, hatta baskı ve damgalarla başka türlü bir evrim geçiriyor. Bir Top Gun modası başlar mı bilinmez. (Sahi o efsane filmi hatırlıyor musunuz?)

Militer mantolar2016-modasi-militer-siklik-stilika

Kaliteli kumaş denince akla ilk gelen kesim. Ya da tam tersi. Militer mantoların modası asla geçmez. Sevilmelerinin tek şartı ise gerçekten de savaşa gitseniz bile sizi sıcak ve karizmatik göstereceğine duyduğunuz güvendir. Kalın kemerleri, gösterişli yakaları ile bu yılın militer manto modası çok feminen.

Kürk etol modası

kurk-etol-modasiTabi ki gerçek olmamak kaydıyla diyoruz, çünkü bizim zevkimiz hiç bir hayvanın hayatına mal olmamalı değil mi? Kürk etol’un sofistike tarzı bu yılın moda renkleriyle çok uyumlu. Kış günü askılı veya straplez bir elbiseyle de kombinleyebilirsiniz. Çıplak tende havası bambaşka.

Midi boy etek modası

midi-boy-etek-modasiMidi boy etek iki sezondur altın çağını yakıyor. Vücut tipinize göre kalem etek de tercih edebilirsiniz, kloş etek de. Önden yırtmaçlı modeller Stilika’nın da favorisi. Doğru kombinle inanılmaz elegan bir görüntüsü olan bu eteklerin kot versiyonlarına da bir göz atmanızı öneriyoruz. Kot etek modelleri için burayı tıklayabilirsiniz.

Tulum modası2016-modasi-tulum-stilika

Açıkçası bu tulum modası defilelerden sokaklara nasıl taşar  bilemedik. Baştaki deri tulum meyse ama diğerleri hiç de estetik durmuyor sanki. Şişme bot gibi yakıştırmalarına maruz kalmak istemiyorsanız bu modayı iyice incelemenizde fayda var. Farklı olmak için belki, ama daha iyi seçenekler var!

Leopar modası bitmiyor2016-leopar-modasi

Hooop yine geldik leopara. Ne diyebiliriz ki? İster uzun bir manto, ister kısa bir kaban, ister farklı kürklerle kombine edilmiş bir ceket. Gardırobunuzda yoksa bir tane edinin. Pişman etmiyor, emin olabilirsiniz.

Culotte modası

culette-modasiCulette pantolonları da bu kış çok göreceğiz. Bu sefer çizmelerle, pançolarla ve triko üst giysilerle. Uzun bacaklı kadınların kesinlikle es geçmemeleri gereken bir stil diyoruz culette için. Çünkü hem çok farklı duruyor hem de pantolon ve etek keyfini aynı anda veriyor.

Plili etekler2016-modasi-plili-etek

Seversen giy, sevmezsen yanına bile yaklaşma. Şimdi hemen her mağazada incecik plili etekler var. Denemesi bedava. Bluzu üstte bırakmamak kaydıyla ince belli kişilerde çok tatlı duruyor. Yok bluzu içe sokamam derseniz de crop-top’larla deneyebilirsiniz.

Galaktik desenler2016-modasi-galaktik-isilti

2016 kış modasının en belirgin desenlerinden biri de galaktik desenler. Farklı metal ışıltılarla süslenen kıyafet ve abiyeleri bu yıl sıkça göreceğiz. Kimi zaman zırh, kimi zaman zımba olarak karşımıza çıkacak. Her şekilde fütüristik, yenilikçi ve dikkat çekici.

Ekose: Geçen yıldan kalan2016-modasi-ekose-stili

Bu yıl grunge modeller hemen her giyim mağazasında mevcut. Örgüler, pançolar, boy-friend jeans’ler. Ve tabi ki ekoseler. Fazla olmamak kaydıyla üzerinizde bulunduracağınız ekose bir parça kış günlerinde İskoç havasını yaşatmak için birebir. Haa bu arada bilmem gördünüz mü ama, 80’lerin giyenin üzerinde iki beden büyük duran ekose ceketleri kıymete bindi. Fiyatları hiç de ucuz değil ve yeniden moda oldu onlar. Bu ekose denen şeyi hiç atmamak gerekiyor belli ki.

Büyük düğmeler: Kendin yap2016_sonbahar_kis_modasi

Annelerin dikiş kutularından, eskimiş giysilerden kocaman düğmeleri alıp kışlıklara uyarlamanın tam zamanıdır. Çünkü büyük düğmeler 2016’da çok moda. Tabi düğmeyi uyarladığınızda iliğini de ona genişletmeniz gerekebilir ama biraz uğraşınca hiç de zor bir şey değil. Üstelik illa iliklenecek yerlere değil, omuz başlarına, bel kenarlarına da çok yakışıyor kocaman düğmeler.

Tanışırız elbet. :)

Siz yazın biz mutlaka size döneriz! İnanmazsanız deneyin. :)