Moda

2014 Bahar Modasında Neler Var?


Bu yıl kışı bile tam anlamıyla yaşadık sayılmaz ama yine de bahar alışverişi için en azından dalların çiçeklenmesini bekledik değil mi? 2014 bahar modasında bizi neler bekliyor, nasıl bir trend söz ko0nusu şöyle bir göz atalım. Zira kış sezonu sona ererken indirimler başladı ve vitrinlerde baharın ilk etkileri de görülüyor.
2014 baharı kesinlikle bol renkli, bol çiçekli ve bol grafik desenli bir bahar. Yüksek belli kısa etekler, kot ceketlerle kombin edilecek. Kolsuz çiçekli elbiselerle biker montları bir arada çok göreceğiz.

Geçtiğimiz yıl başlayan mod stili yani siyah beyaz dikine çizgiler bu sene çeşitlenerek devam edecek ve aralarına yeni renkler de eklenecek. Mod modasıyla birlikte metalik renklerin de ön plana çıkacağı geçen yıl öngörülüyordu ama nedense koleksiyonlar hazırlanırken bu ayrıntıya dikkat edilmemişti. Bu sene ayakkabı ve çantalarda metalik yansımaları daha fazla göreceğiz.
Takılar da bahara uygun olarak çeşitlenecek. Renkli bileklikler, altın ikonlar, ipli kolyeler bu senenin favorileri.

2014 modasına yön verecek iki önemli parça kısa kare ceketler, aynı tarz bluzlar ve glam omuzlar diyebiliriz. Kısa kare ceketleri özellikle Chanel haute couture koleksiyonunda görmüştük. Etek ve pantolonlarda yüksek belin yeniden moda olmasıyla bluz ve ceketlerin kısalması eş zamanlı olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu sene bel inceliği daha çok vurgulanacak.
Glam omuzlarda 80’lerin vatkalı geniş omuzlarını çağrıştırıyor ama bu kez omuzlar sert ve düz bir hat olarak değil, yuvarlatılmış ve oldukça geniş hatlar olarak karşımıza çıkıyor. Alışık olmayanlar için biraz cesaret gerektiren bu formun en güzel uygulaması da kısa kare ceketlerde görülüyor.
en güzel bahar stili

Çiçek desenlerde girift ve karışık bir yaklaşım söz konusu. Tek tek çiçek desenleri yerine sarmaşığı andıran desenler bir bütünlük içinde uygulanıyor. Bu etekleri kalın metalik kemerlerle ve metalik ayakkabılarla tamamlamak iyi bir fikir olabilir.

Pantolonlarda da kesinlikle cigarette pantolonlar bu yıla damga vuracak diyebiliriz. Baharın rahatlığı içinde ayak bileklerine kadar uzanan pantolon etekler yer alsa bile özellikle ofis şıklığında cigarette pantolonlar hakimiyetini kuracak. Bu durumda ayakkabılarda da çok gösterişli bir hava hakim olacak. Özellikle deri şeritler, gösterişli tokalar ve uzun topuklar 2014 ayakkabı modasının karakterini belirleyecek. Burada da metalik olanlar mod stilini tamamlayacak. Ayrıca şık yürüyüş ayakkabıları da bu sene çok kullanılacak.
bahar modası

2014 modası kadınlara bahar dalları sunuyor. Bunları renkli çizgilerle tamamlama imkanı da veriyor. Ama benim tarzım daha sadedir, ben fazla çiçekli giyinemem diyenler için pastel tonlar her zamanın kraliçesi. Özellikle keten dokulu pastel tonlardaki tayyör ve döpiyesler ofis şıklığını yaratırken sokak stilinde de pastel tonlardaki tunik ve kloş etekleri kullanmak mümkün.

Çantalar mı? Bu sene çantalarınızı küçültün. Adeta clutch etkisi yaratan küçük, grafik desenli çantalar, ince omuz askıları bu bahar sizi hafiflemeniz için çok iyi imkanlar sunuyor.
2014'ün moda rengi

Renklerde de Pantone’nin bu yılın favorisi olarak belirlediği radyan orkideyi çok göreceğiz. Özellikle davet giysilerinde, mezuniyet balolarında ve sokak stilinde kadınlar orkidenin büyüsünü giyinecekler. 2013 favori rengi zümrüt yeşili ağır bir renkti. Ama radyan orkide hafif uçarı, çok esprili ve zeki bir ton. Bu sene fazlasıyla favori olacağı kesin.

Tanışırız elbet. :)

Siz yazın biz mutlaka size döneriz! İnanmazsanız deneyin. :)