Genel,  Mekan-Gezi

Cennetten Bir Köşe Datça – Palamutbükü

Datça yarımadasının Akdeniz’e bakan kısmında bulunan Palamutbükü temiz denizi ve doğal köy hayatı ile çok sakin ve dinlendirici bir tatil imkanı sunuyor. Uzun sahil şeridi taşlık olan koyda yatlar ve tekneler için bir de liman bulunuyor. Palamütbükü’nde iki köy var. Burada zeytin ve badem yetiştiriciliği yapılıyor. Datça’nın meşhur balını burada da bulmak mümkün. Güler yüzlü insanları, temiz sokakları ve hepsinden önemlisi akvaryum gibi berrak denizi ile Palamutbükü görülmeye değer bir yer.

Nasıl Gidilir:

Palamutbükü’ne Dalaman Havaalanından gidilebilir. Dalaman’da indikten sonra HAVAŞ otobüsleri ile önce Marmaris’e gelinir. Bu yolculuk 1 saat 20 dakika sürmektedir. Ücreti kişi başı 15 TL’dir. Marmaris garajında aynı noktadan Datça minibüslerine binilir. Datça yolu da 1,5 saat kadar sürmektedir. Ücret kişi başına 12,5 TL.dir. Datça’da merkezde inildikten sonra 40 dakika sürecek Palamutbükü yolculuğu başlar. Bu yolculuğun ücreti de 7 TL’dir. Eğer Dalaman’dan taksiyle direkt Palamutbükü’ne gitmek isterseniz 350 TL. Civarında bir ücret ödemek gerekiyor. Marmaris Datça minibüslerinin akşam son kalkış saati 22:00.

Eğer karayolu kullanılacaksa Datça’da inip Palamutbükü minibüslerine binilir. Aslında havaalanına varış, bekleme, uçak yolculuğunu ve tüm aktarmalar hesaba katıldığında otobüs yolculuğu ile aynı zamanı kapsadığını söylemek yanlış olmaz.

Palamutbükü’ne Bodrum üzerinden feribotla da gelinebilir.

Nerede Kalınır:

Palamutbükü’nde bir tane otel bulunuyor. Bu otel kalacak yer+kahvaltı olarak hizmet veriyor. Tam pansiyon sistemi yok. Bunun dışında Palamutbükü’nde sahil boyunca apartlar hizmet veriyor. Bu apartlarda genellikle bir yatak odası ve bir de oturma alanı var. Açık mutfakta yemeklerinizi kendiniz pişirebilirsiniz. Apartlar genellikle dört kişinin kalacağı şekilde dizayn edilmiş. Günlük oda fiyatları100 TL’den başlıyor. (Oda ücreti alınıyor kişi başı değil) Apartların genelde kendilerine ait bir verandası oluyor ve bazılarında kahvaltı da veriliyor. Ancak kahvaltı, yatak sayısı, bebek yatağı, mama sandalyesi gibi ayrıntıları telefonla öğrenmekte yarar var. Zira her apart mama sandalyesi ve bebek yatağı vermiyor. Sahil apartlarının yanı sıra köy içinde de apartlar mevcut. Bazı apartların çocuk parkları da var.

Ne Yenir:

Yemeklerinizi kendiniz yapacaksanız Pazartesi ve Perşembe günü kurulan pazardan alışveriş edebilirsiniz. Bunun yanı sıra manav ve bakkallarda da yiyecek malzemeleri satışı yapılıyor. Köylülerden taze yumurta, taze süt ve peynir satın alınabilir. Badem, bal, kekik satın almak için de pek çok olanak mevcut.

Palamutbükü’nde sahil boyunca uzanan içkili ve içkisiz lokantalarda öğle ve akşam yemekleri yenebilir. Fiyatlar mekana göre farklılık gösterse de genellikle makul. Fast food, kebap ve sulu yemek menüleri çeşitli.

Palamutbükü’nde ıskaroz ve kara sokkan balıkları çok seviliyor. Hazır oraya gitmişken bu balıkların tadına bakabilirsiniz. Bunun dışında mercan, barbun gibi balıklar bulmak da mümkün.

Sağlık ve Banka:

Palamutbükü’nde eczane yok. Muhtarlık binasının bir bölümünde bir sağlık ekibi ve ambulans bulunuyor. Gerekli durumlarda müdahale bu şekilde sağlanıyor. Banka şubesi de yok. Yazın bir banka gezici ATM getiriyor.

Çok uzun bir yol kat edilerek gidilen Palamutbükü gerçekten de ”iyi ki gelmişiz, değdi” dedirtecek bir güzelliğe sahip. Sahil boyunca uzanan ılgın ağaçlarının gölgesinde sakin bir tatil için okulların henüz kapanmadığı Haziran başları ve Eylül ortaları sessiz bir huzura davet ediyor. Sezonda Palamutbükü daha kalabalık oluyor ve araç sayısı artıyor.

Denizi mi? Tek kelimeyle muhteşem!

Tanışırız elbet. :)

Siz yazın biz mutlaka size döneriz! İnanmazsanız deneyin. :)