manşet,  Moda

2015 Sokak Modasına Hızlı Bir Bakış


Çok hızlı bir bakış atacağız, zira kış çoktan başladı bile!  Bu sene sokak modası daha bir rafine daha bir güzel. Özelllikle yüksek bel pantolonların yeniden trend olması, manto modellerindeki çeşitlilik ve dar paçalarla maskülen ayakkabıların ön plana çıkması bu yılın kış sokak modasını diğerlerinden bir parça ayırıyor. Sokak modasına ilişkin en belirgin trendler de şöyle:

Ekose Kaşkol

Soğuk renkleri dengelemek için ekose kaşkol ve etoller çok şık bir çözüm. Fazla özenilmeden öylesine bağlanmış gibi duran kaşkolla kış soğuklarında hem kendinizi korursunuz hem de sokak modasında önemli bir detayı gözden kaçırmadığınızı ispat edebilirsiniz.

Beyaz Kışın da Güzel

nDmnqMI_333x500Eskilerin bir sözü vardır, “zürafanın düşkünü, beyaz giyer kış günü”! Güneş ışığını yansıtarak serin tuttuğu için pek de kış rengi sayılmayan beyaz, bu yıl sokak modasının olmazsa olmazlarından. İster soluk renklerle minimal bir kombin oluşturun, ister siyah beyazın vazgeçilmez kontrast etkisinden yararlanın.

Deri Bu Kışa Damgasını Vurur

Stilika, daha önce de pek çok kez bu kışın hit parçalarından birinin biker montlar olacağını söylemiş ve “montunuz sizi bulur” demişti. Bakınız burada. Siz hala biker montunuzu bulamadıysanız demek ki aramamışsınız diyoruz. Zira sokak modasında bu kış biker montlar hakim. Biraz klasik bir model seçebilirsiniz ya da “bu kış benim asi yanımı ortaya çıkarmalı” diyorsanız zımbalı modelleri de tercih edebilirsiniz. Ama deri modasını es geçmeyin. Ayrıca uzun bir aradan sonra yine moda olan deri pantolonlar da çok şık!

Kat Kat Giyinmek Ustalık İster

 

04 - bH9D98q2015 kış sokak modasının trend anahtarlarından biri de kat kat giyinmekte belli bir ustalığı yakalamak. Üst üste giyilen gömlekler, ceket altından taşan hırkalar, kat kat aksesuarlarla lahana gibi görünmemek için gerçek bir kombin uzmanı olmayı bilmek gerekiyor. Bizden size küçük bir tüyo: Kullandığınız parçalardan biri mutlaka düz çakıl taşı olsun. Bu renk giysiler hemen her kombinde sakinleştirici, dengeleyici bir işlev görüyor.

Retro Parçalar

uTPMrLU_532x500Annenizin dolabını şöyle bir karıştırın. Mutlaka bu kış modasına uyacak kaliteli bir retro parça ile karşılaşırsınız. Özellikle tüylü, yünlü, robadan inen bir kaban bulursanız gönül rahatlığı ile el koyabilirsiniz de. Çünkü düz kesimlere sahip, geniş yakalı ve geniş klapalı kabanlar bu sene sokakları fethetti bile.

Bacaklar Biraz Üşüyebilir

 

rkIzSxESokak modasında sadece pantolonlar yok. Bu kış şortlar ve mini elbiseler de kışa rağmen ağırlıklarını hissettiriyorlar. Eteğinizle aynı boyda bir trençkot ya da salaş kabanla tarzınızı ortaya koyabilir, sofistike ve cesur bir imaj sergileyebilirsiniz.

Aksesuarları Asla İhmal Etmeyin

Kış gününde de güneş gözlükleri, ben buradayım diyen gösterişli çantalar ve ayağa baktıran botlar. Bu kış pastel renklerin yumuşaklığını kıran iddialı parçalarla kombininizi tamamlarsanız inanın tüm güzler üzerinizde olacak.

Kürk! Üşüseniz de Üşümeseniz de…

09 - X7aDVSr2015 kışında her parçada kürk var. Kürk yaka, kürk manşetler ya da kürk bir bere. Bu yıl kürkten kaçmak çok mümkün değil. Ama yeni dönemin kürk modelleri o kadar modern ve feminen ki, çocukluğunda gördüğü kaba saba kürklerden ürken kadınlar bile yeni sezonun bu trendine kayıtsız kalamıyor. Üstelik artık yapay kürkler gerçeklerinden bile daha kaliteli bir görünüme sahip. Stil sahibi olmak için bir hayvanın canını almaya gerek yok değil mi?

Maskülen Ceketler

Son olarak fırtına gibi dönen maskülen tarza bir değinmemiz gerekiyor. Sivri yaka gömlekler gibi blazer ceketler de 2015 kış modasında karşımıza dikildi ve yeniden çok sevildi. Ekose, piyedepul, tüvit ya da yünlü bir maskülen ceket ile stilinizi yansıtırken bütün dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

 

Tanışırız elbet. :)

Siz yazın biz mutlaka size döneriz! İnanmazsanız deneyin. :)